torstai 23. kesäkuuta 2011

Juhannus

Seinäjoen sairaalaan menee


tämä virkkaamani sytomyssy. Lankana Gedifra beauty cotton, 100 % puuvilla, 5 koukku ja takareunaan pylväät, lankaa kului n 80 g, ihanan pehmeä myssy!
Ruskeat raidat on virkattu jälestäpäin kaksinkertaisella Esiton virkkauslangalla, tuntui että ihan valkoisen myssy olis vähän liian kalpea.


Sukat neuloin itselleni kokoa 35 Janne-langasta ja 3 puikoilla. Lankaa meni 100 g + varpaiden päihin neljä-viisi kavennuskerrosta kaksinkertaista nallea kun pääsi tuo Janne loppumaan niin vähää vaille kesken. Onneksi vanha Nalle sattui olemaan täsmälleen samaa väriä eikä eroa oikeestaan edes huomaa.


Sukka on nimeltään Outous, kirjasta Varresta varpaisiin. Hauska malli jossa vuorottelevat langankierrot+kavennukset ja palmikot, tehden sukkaan outoja kuvioita :)
Kuviot on hienot mutta kuvat niistä huonot, isäntä on kiikuttanut kameran jonnekin joten jouduin nyt ottamaan puhelimenkameralla nämä kuvat.

Parvekeasetelma, pelkät kukat ei enää riitä :D



Sukkaa tässä esittelee mun uusi jalkamallini.

Irtojalan ostin viime viikon torstaina Tikkuajiin mennessäni lankakaupastamme Fionasta. Fionassa on ollut loppuunmyynti kun uutta kauppiasta ei vanhan lopettaessa ole ilmaantunut, todella harmillista...ostin siis tuon jalan loppuunmyynnistä ja varmaan sain aika monia hymyjä huulille kun kurvailin pyörälläni kylillä irtojalka laukussa törröttäen =)

Oikein Hyvää Juhannusta kaikille! Ilmat ei hääviltä vaikuta mutta koetetaan silti viettää mukava keskikesän juhla :)

Ps. Kesälukemiseksi kaikille neulojille vinkkaan Kaisan neuleromaania :)

maanantai 20. kesäkuuta 2011

Farkkua

Viikonloppuna oli taas Kauhavan Puukko- ja käsityöfestarit. Olimme Heleenan kanssa siellä lauantai päivän ja se olikin tosi mukava päivä :)
Viime vuonnahan me molemmat oltiin siellä pitämässä työnäytöksiä joten nyt oltiin ihan vapaalla vaan ja ehdittiin nauttia kunnolla festarien tunnelmasta. Kiertelimme tutkimassa näytteilleasettajien kojuja, ihailemassa hienoja valmiita töitä ja hymyilemässä Ufoille ja Mörvelöille..viimeksi mainitut olivat siis näyttely keskeneräisistä- (ufo) ja epäonnistuneista käsitöistä (mörvelöt)

Monta mielenkiintoista ja toteuttamiskelpoistakin ideaa festareilta jäi mieleen, Katti Matikaisen asu olis aika veikeä ja haasteellinen neulottava, mutten nyt taida sitä kuitenkaan itselleni tehdä ;D


Sensijaan mieltäni jäi vaivaamaan upeat farkuista tehdyt laukut ja pussukat mitä, olisko ollut kansalaisopiston näyttelyosastolla, näin ..ne jäi niin pahoin vaivaamaan että tänään sitten etsin kaapista omat "huonosti istuvat" LeeCooperini ja ratkoin niistä saumat auki.


Ratkoin farkuista sivu-, haara- sekä takaosan saumat auki ja leikkasin osan kangasta pois ja ompelin saumat uudelleen farkkujen malliin. Ompelin vaaleammasta farkusta kolmion keskelle ja sitten ompelin pohjan pussiksi. Vyötärö on entisellään, vyönrenksuineen, samoin on taskut ja vetoketju ym.
Vyön ja kantohihnan laukkuun ompelin musta-valkoisesta "sarjakuva"kankaasta.


Tuli aika Hauska "housu" kassi, vai mitä :D

torstai 16. kesäkuuta 2011

Sängynpeite ja mattoja

Otsikko on niin selvä että siinä tulikin jo kaikki sanottua :D

Olin luvannut tyttöselle, että teen hälle uuden peitteen sängylle ja uuden maton vessaankin, joten olihan ne tehtävä.

Peiton aloitin aplikoimalla kankaalle tilkuista pienen kuvan ja sitä sitten aloin reunustamaan..piti tulla hieno tilkkupeite, mutta mun innostus lopahti kun työ ei valmistunutkaan niin nopeaan kuin olin aatellut..joten kävinpä värjäämässä isoja kankaanpaloja Kaarakassa lilan eri sävyillä ja lopuksi kasasin peiton niillä valmiiksi.
Tilkkupeitoissa on todella työtä kun lähes kaikki saumat pitää ommella käsin ja totesin ettei mulla nyt vaan into siihen riitä..toisaalta kuviostahan tuli jo itsessäänkin niin monenkirjava etten oikeesti edes osannut sitä mitenkään järkevästi jatkaa :)


Kun peitto oli kasassa mietin miten kiinnitän laajemmat alat kiinni pohjakankaaseen ja sainkin Heleenalta siihen hyvän vinkin; hän ehdotti että otan lautasen malliksi ja ompelen sen avulla pienin pistoin muutamia ympyröitä kankaaseen niin päällikangas, vanu ja tausta pysyvät hyvin paikoillaan. Niin tein ja hyvin toimi :)

Peiton tarkat mitat; 203 cm * 151 cm , vähän pienempikin olis riittänyt.
Kuva on oma versioni jossain kirjassa näkemästäni kuvasta..olikohan huojuvat talot sen nimi. Kankaat kuvaan itse värjättyjä ja painettuja.
Ei siitä kauhean kummoinen tullut mutta tyttönen oli mielissään ja sehän se on tietysti pääasia :)


Kauniit ilmat pitivät mut tiiviisti parvekkeella ja siellä tuftasin ensin pari pientä ympyrämattoa, noin niinkuin lämmittelyksi ;)
Pieniä ovat, halkaisija näissä ympyröissä vain 41 cm..


ja kun vauhtiin pääsin niin tein tyttöselle maton jonka tuftasin lehden muotoon. Langat matoissa pääosin villaa ja villasekoitetta, lähes kaikki vihreät mitä varastoista löytyi.
Kokoa matolla on 82 cm * 112 cm



Lehtimatosta tuli kiva.. sopis hyvin muuallekin kuin vessaan ;D

sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

KIP 2011

Kip-päivää saatiin vietettää aurinkoisessa säässä. Seinäjoen torille kerääntyi mukavasti väkeä ja päivä meni joutuisasti kovasta helteestä ja hikoilemisesta huolimatta. Sukkakutimeni jätin suosiolla laukkuun ja neulomisen sijaan virkkasin Matleenan ohjeella itselleni toisenkin lierihatun ohuesta virkkauslangasta, sen siis verran sormet hikosivat yli 30' että villalanka ei tuntunut mukavalta käsissä :)

Kip-tapahtuman loppupuolella ehti vielä Jaanakin meitä moikkaamaan ja hänellä oli mukanaan Uusi sukkakirja jonka ostinheti itselleni.
Jaanan luvalla mainostan nyt pikkuisen;

Varresta varpaisiin on Novitan Neulomolaisten tekemä kirja joka sisältää neulomolaisten omia, ennen julkaisemattomia sukkaohjeita.

Kirjaa voi kysyä/tilata Jaanalta ; sukkakirja@ hotmail .com.

Kirjan hinta on 14 e + postikulut.

Monta mielenkiintoista mallia sieltä löytyikin, nyt pitäisi vaan valita minkä niistä ensimmäisenä neulois :)


Kip-päivän loppupuolella muistin vasta kameran mutten muistanutkaan kysyä kuvatuilta saako kuvia julkaista niinpä näytänkin nyt vähän erikoisemman version mukana olleista :)



Virkattu lierimyssy, lankana Lidlin ohut virkkauslanka 43 g ja kakkosen koukku. Pääosan pylväät tein takareunavirkkauksena mutta lierin tavallisilla pylväillä. Lieriosan tein kaksinkertaisena niin tuli tukevampi. Tämä sopii hyvin aiemmin virkatun takin kanssa pidettäväksi, lanka kun on molemmissa sama :)


maanantai 6. kesäkuuta 2011

Tuku tuku lampaita

Kesäkuun toinen viikko alkoi mahtavalla ilmalla, aurinko on paistanut koko päivän ja mittarikin huiteli yli 20' , lämmöstä huolimatta on villalangat pyörineet käsissä ja valmiiksi tuli kaksi lammasta; Väinö ja Vieno :)



Vieno tutki lankoja ja ihmetteli ettei kai hänen villastaan tule noin kovaa lankaa..no ei, se on puuvillaa, minä selitin...mutta mihin se Väinö yhtäkkiä katosi..



..livahti parvekkeelle ja siellä se vähän peloissaan katseli tuftausneulaa..menin rauhoittelemaan, nämä langat on niitä teistä saatuja villoja, pehmeitä ja lämpimiä, nyt niistä syntyy tuon neulan avulla mukavan tuntuinen matto.


Sisätiloissa on turvallisempaa ja näin lähekkäin ei pelota mikään, on vaan hyvä olla :)


Isäntä tuli töistä kotiin ja tuumas että Olet tehnyt tuollaisia koiria! No, kieltämättä näiden naamavärkkiä voisi vähän muotoilla enempi lammasmaisiksi :D

Ohje; KauhavanKangas-Aitan Väinö-lammas
Langat kahteen lampaaseen; Pampulaa 2 kerää ja 7-veljestä vajaa kerä
Lankapaketti saatu Heleenalta lahjaksi :)
Lampaiden koko n. 24*28 cm
-
Puuvillalangasta valmistui sopivasti helteille lierihattu.


Mallinukella on hiukan isompi pää kuin minulla joten piti vähän venyttämällä vetää se nuken päähän.
Ohjeessa hattuun kiinnitetään kaunis kukkanen mutta en ainakaan vielä kukkaa omaani kiinnittänyt, että saan lierin tarvittaessa alaskin.



Ohje; Lankapirtin Matleenan Lierimyssy
Tein 3 koukulla ja virkkasin päänympärykseen 100 s.
(muistiin; tee seuraavaan muutama vähemmän niin saat vielä istuvamman)
Lankana tässä Kaisan lankakutsuilla ostamani Catania ja sitä kului pikkuista vaille 100 g

Koko viikoksi on lupailtu aurinkoa ja jopa helteitä, joten hatulle lienee nyt käyttöä :)
-
KIP-päivää vietetään Seinäjoella torilla lauantaina 11.6. klo 10-14.00 Tervetuloa mukaan!